طريقة عمل كبدة والقلب والكلاوى 2013
المقادير :
- ربع كيلو من الكبدة على شكل مكعبات صغيرة ( ممكن
تحطيها فى الفريزر شوية وبعدين تقطعيها هتلاقيها
بتتقطع معاكى بسهولة )
- ربع كيلو من القلب مقطع المكعبات
- ربع كيلو من الكلاوى مقطعة الى مكعبات
- 4 فصوص ثوم مهرسة
- بصلة حمراء كبيرة مبشورة
- 2 ليمون
- 6 ملاعق كبيرة من الخل
- 4 ملاعق كبيرة زبدة أو سمن أو زيت
ا- لتوابل ( ملح ,فلفل اسود ,توابيل لحم ,جنزبيل ,زعتر, وثوم مطحون ,كمون )
- 4 ملاعق كبيرة صلصة
- بصلة كبيرة بيضاء ممكن استعمال أى نوع من انواع البصل
- 2 فلفل اخضر
طريقة التحضير :
1- نقطع البصل لشرائح رفيعة ،نقطع الفلف الاخضر بالطول ونقطع قرن الفلف الاحمر لشرائح ونضعم
فى الطبق ثم الثلاجه.
2- نجهز 3 اطباق ( كبده ,كلاوى ,القلب ) ونضع فى كل طبق نصف معلقة ثوم ومعلقة بصل مبشور و
نقلبه مع الملح والفلف الاسود ونضيف معلقة صغيرة من عصير الليمون فى كل طبق.
3- نضيف فى كل طبق 2 معلقة كبيرة خل ونقلب ونضعهم فى الثلاجه لمدة نصف ساعة للتبيله.
4- نضع القلاية على النار ونضع 2 معلقة زبدة او زيت وعندما تسخن نضع القلب ونقلبها ثم الصلصة و
نقلب ثم التوابل ونقلب حتى تبد فى الاستواء ثم نضع الكلاوى ثم نضع الملح والفلف.
5- نضيف الفلف الاخضر والاحمر والبصل ونقلب لمدة 3 دقائق ، ثم نضعها فى طبق التقدم وتقدم
سخنة.
6- نضع القلاية على النار ونضع الزبدة ثم نضع الكبدة ونقلبها ثم التوابل ونقلب ونضيف الصلصة حتى
تستوى ونضع الملح والفلفل الاسود اذا احتاجت .
7- نضيف شرائح الفلفل الاحمر والاخضر والبصل ونقلب لمدة 3 دقائاق ثم نقدمها ساخنة.
وبالهناء والشفاء
0 التعليقات:
إرسال تعليق