. طريقة عمل كبدة والقلب والكلاوى ~ لـكـل الـعـرب

فيديو

 

Slideshow

الخميس، 11 أبريل 2013

طريقة عمل كبدة والقلب والكلاوى

http://lkolel3rab.blogspot.com/2013/04/2013_8169.html

طريقة عمل كبدة والقلب والكلاوى 2013


المقادير :
- ربع كيلو من الكبدة على شكل مكعبات  صغيرة ( ممكن
تحطيها فى الفريزر شوية وبعدين تقطعيها هتلاقيها
بتتقطع معاكى بسهولة )
- ربع كيلو من القلب مقطع المكعبات
- ربع كيلو من الكلاوى مقطعة الى مكعبات
- 4 فصوص ثوم مهرسة
 - بصلة حمراء كبيرة مبشورة
- 2 ليمون
- 6 ملاعق كبيرة من الخل
- 4 ملاعق كبيرة زبدة أو سمن أو زيت
ا- لتوابل ( ملح ,فلفل اسود ,توابيل لحم ,جنزبيل ,زعتر, وثوم مطحون ,كمون )
- 4 ملاعق كبيرة صلصة
 - بصلة كبيرة بيضاء ممكن استعمال أى نوع من انواع البصل
- 2 فلفل اخضر
طريقة التحضير :
1-      نقطع البصل لشرائح رفيعة  ،نقطع الفلف الاخضر بالطول ونقطع قرن الفلف الاحمر لشرائح ونضعم
فى الطبق ثم الثلاجه.
2-      نجهز 3 اطباق ( كبده ,كلاوى ,القلب ) ونضع فى كل طبق نصف معلقة ثوم  ومعلقة بصل مبشور و
نقلبه مع الملح والفلف الاسود  ونضيف معلقة صغيرة من عصير الليمون فى كل طبق.
3-      نضيف فى كل طبق  2 معلقة كبيرة خل ونقلب ونضعهم فى الثلاجه لمدة نصف ساعة للتبيله.
4-      نضع القلاية على النار ونضع 2 معلقة زبدة او زيت  وعندما تسخن نضع القلب ونقلبها ثم الصلصة و
نقلب ثم التوابل ونقلب حتى تبد فى  الاستواء ثم نضع الكلاوى ثم نضع الملح والفلف.
5-      نضيف الفلف الاخضر والاحمر والبصل ونقلب لمدة 3 دقائق  ، ثم نضعها فى طبق التقدم وتقدم
سخنة.
6-      نضع القلاية على النار ونضع الزبدة ثم نضع الكبدة ونقلبها ثم التوابل ونقلب ونضيف الصلصة حتى
تستوى ونضع الملح والفلفل الاسود اذا احتاجت .
7-      نضيف شرائح الفلفل الاحمر والاخضر والبصل ونقلب لمدة 3 دقائاق ثم نقدمها ساخنة.
وبالهناء والشفاء

0 التعليقات:

إرسال تعليق

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More